post

9 manieren om succesvol te groeien in 2018

2018 nieuw jaar, nieuwe kansen. Goede voornemens, te over, zowel op je werk, als privé ga je het ECHT anders doen, toch?

Waarschijnlijk herken je dit wel! Je ziet het nieuwe jaar als een nieuwe start. Je bent van plan je doelen in 2018 echt waar te gaan maken. Je gaat het in dit jaar INC Professional Organizing_opruimcoach Amersfoorthelemaal anders aanpakken. Toch vaak werkt het in werkelijkheid anders. Je hebt je doelen opgeschreven, maar voor je het weet verval je in je oude patroon. Van de goede voornemens en de motivatie die je had, komt eigenlijk niks of weinig meer terecht.

Onderstaande 9 manieren helpen je overzicht te krijgen in wat je wilt bereiken, je stress te verlagen en goed voor jezelf te zorgen. Wil jij groeien in 2018, dan is dit een goede start! 

  • Schrijf jouw doelen/voornemens op! Zet er een deadline bij.

Bepaal wat jij in 2018 wilt bereiken. Ga zitten en noteer je lijst met doelen. Let hierbij wel op dat het realistische doelen zijn.

Heb jij je doelen helder, dan is het belangrijk om een deadline eraan te geven, anders kun je heel makkelijk in uitstelgedrag vallen. Dus wanneer wil jij een doel hebben gerealiseerd?

  • Maak een planning

Bij het stellen van doelen heb je ook een planning nodig. Zonder planning weet je namelijk niet welke stappen je op welk moment moet gaan uitvoeren, om het doel op een bepaald moment te halen. Maak aan het begin van het jaar een planning voor wanneer je doelen wilt behalen en welke subdoelen er dan zijn.

  • Doe dingen waar je energie van krijgt

Zorg dat je zelf in balans blijft en kijk wat je kunt doen met de dingen die jou energie kosten. Kun je deze taken anders inrichten of uitbesteden?  Zoals bijvoorbeeld door het laten bezorgen van je boodschappen. Ook door het inhuren van mij als Professional Organizer kun je tijd en energie besparen.

  • Probeer regelmatig iets nieuws

INC Professional Organizing_opruimcoach AmersfoortDoor iets nieuws te leren stap je uit je comfortzone. Het is lastig maar wel heel erg goed voor je brein. Nieuwe indrukken verwerken ontstresst namelijk je brein. Bovendien geeft het je ook nog eens een goed gevoel als het je lukt!

  • Neem tijd om te ontspannen

Af en toe een avond doorwerken is geen probleem, maar maak er geen gewoonte van! Zorg dat je in de avond ook tijd hebt om te ontspannen. Dus leg die laptop of mobiel weg en pak een goed boek. Of ga iets anders doen waar jij van ontspant ;-).

 

  • Houd je taken bij op één plek

Door overal en nergens (ja ook in je hoofd) taken te bewaren, ervaar je onrust. Leg jij bijvoorbeeld spullen neer als reminder? Schrijf zaken dan op een briefje of gebruik de app Wunderlist.

  • Kom in beweging

Lig jij ’s avonds energieloos op de bank te zappen? Kom in actie, want bewegen is een wondermiddel voor je brein en werkt juist tegenovergesteld ten aanzien van niks doen.

  • Wees lief voor jezelf

INC Professional Organizing_opruimcoach Amersfoort

Er zijn een aantal dingen die je echt moet doen, maar wees ook lief voor jezelf en leg de lat niet onnodig hoog. Dit kost onnodig veel energie en is veelal nietnodig. Goed genoeg is het nieuwe prima!

Meer lezen over het volhouden van goede voornemens? Lees dan mijn andere blog die ik over dit onderwerp heb geschreven.

Vind je het lastig om dingen alleen te doen, vraag dan hulp! En heb je een stok achter de deur nodig voor het opruimen en opgeruimd houden van je huis, neem dan gerust contact met mij op voor een gratis en vrijblijvend intake gesprek.

Ik wens iedereen een heel mooi en succesvol 2018 toe, wat jouw doel ook maar is!

 

Inspiratie en informatie voor deze blog heb ik gehaald uit een blog van Mieke Kars.