Hulp bij opruimen en organiseren na het overlijden van een dierbare

De periode na het overlijden van een dierbare is een verdrietige en moeilijke tijd. Het overlijden zelf, de uitvaart en allerlei (financiële en) praktische zaken vragen de aandacht. Daarbij horen ook de spullen van uw dierbare. Samen opruimen en emotioneel waardevolle voorwerpen een goede plek geven, kan helpen bij de rouwverwerking. Soms is het fijn om dit samen met familie of vrienden te doen. In andere gevallen kan het prettig zijn om dit met een professional aan te pakken, die net wat meer afstand en ervaring heeft.

Ingrid Strooij van INC Professional Organizing biedt u graag praktische hulp na een overlijden. Denk hierbij aan:

  • Hulp bij het uitzoeken en opruimen van de bezittingen: wat bewaar je als dierbare herinnering, wat kan weg en waar kan het dan het beste naartoe?
  • Hulp bij het ordenen van papieren en administratie (ook digitaal).INC Professional Organizing_opruimen na overlijden
  • Het regelen van een eventuele verhuizing.

*INC Professional Organizing helpt ook bij het leeghalen van woningen na het overlijden van een dierbare. Natuurlijk kan dit –mocht dit wenselijk zijn –ook eventueel samen. Alles wordt in goed overleg besloten. Mocht het nodig zijn, dan geef ik tips voor een goede bestemming van de spullen die weg mogen.

Het resultaat

Opruimen na een overlijden kan zwaar en emotioneel zijn. Het heeft diverse voordelen om dit samen met een opruimcoach te doen:

  • Het opruimen wordt minder zwaar.
  • Dierbare spullen en herinneringen blijven bewaard en krijgen een mooi plekje.
  • Door de aanwezigheid van een objectief iemand is de kans op onderlinge conflicten kleiner.
    Opruimcoach_Amersfoort_opruimen na overlijden
  • U hoeft moeilijke beslissingen en emotionele momenten niet alleen aan te gaan.

Over mij

 Mijn klanten noemen mij empathisch én praktisch ingesteld. Door het overlijden van dierbaren ben ik tevens ervaringsdeskundige. Neem contact op voor een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek. Ik help u graag!