Inspiratie & productiviteit verhogen, lukt beslist met deze eenvoudige tip!

In mijn vakantie heb ik diverse boeken o.a. over timemanagement gelezen. Het boek ‘Ik heb de tijd’ van Paul Loomans, vond ik heel inspirerend. Hij zegt namelijk dat het je productiviteit ten goede komt als je juist niet je hele dag vol plant… Dat klinkt toch tegenstrijdig?! 

Een goede tip van hem is, dat je tijd tussen je activiteiten plant of zoals hij ze noemt ‘witjes’. Ook kunnen deze ‘witjes’ vanzelf ontstaan. Bijvoorbeeld wanneer je merkt dat je gedachten afdwalen en/of je concentratie afneemt. Het ‘witje’ hoeft maar een even te duren. Je doet dan een simpel klusje, om je hoofd leeg te maken, voordat je aan een nieuwe activiteit begint. Dit betekent niet dat je op je telefoon gaat om bijvoorbeeld Facebook te checken, omdat dit voor veel prikkels zorgt. Het is juist de bedoeling, dat je iets ontspannends doet zoals een wandelingetje, koffie zetten/halen of even naar het toilet. Zo sluit je de ene activiteit af en kun je fris aan je volgende activiteit beginnen. Of als je vast zit met je werk, krijg je door het ‘witje’ beslist weer een inspiratieboost. Ik heb mij voorgenomen om dit na mijn vakantie zelf eens uit te proberen, om te kijken of het mij iets oplevert. Ik houd jullie op de hoogte. Meer weten over Paul Loomans? Neem een kijkje op zijn website.

 

© 2024, INC Professional Organizing |
Algemene voorwaarden |
Privacy Policy
website: sbddesign.nl