5 Tips om opruimen leuker en gemakkelijker te maken.

Een van de verklaringen waarom we een hekel aan opruimen hebben is de volgende. Het komt omdat we van nomadische jagers/verzamelaars afstammen. Aangezien die steeds van plaats naar plaats trokken, konden die niet meer meenemen dan ze konden dragen. Vertaald naar 2020 is dit een rugzak met een toilettas, wat kleding en een klein voorraadje eten en drinken. Meer kan ons brein niet aan. Klinkt wellicht als een wat vergezochte theorie? Maakt niet uit. Het is een mooie manier om onze weerzin tegen opruimen te verklaren. Toch is opruimen belangrijk, zo raakt je huis en je brein niet overvol. In deze blog geef ik je 3 handige tips om opruimen gemakkelijker te maken.

 

Onder mensen is vaak de grootste angst ‘Wat als ik spijt krijg van mijn weggooi-actie? Nou ben ik dit in de praktijk nog nooit tegen gekomen.. Maar deze tips gaan je zeker helpen!

Tip 1: doe aan omkeerd opruimen.

Stop alles uit een kastje of een kamer in dozen of tassen. Pak er alleen iets uit als je het nodig hebt. Na circa 6 weken weet je wat je echt gebruikt en wat niet.

Tip 2: speel het spel ‘heb ik het gemist?’

Doe dit met iemand die je kent, je partner, je kinderen of een goede vriend. Laat hem iets van jou verstoppen. zonder te vertellen wat het is. Als je na een maand (of een week, dat mag je zelf bepalen), het ding niet hebt gemist en nog geen idee hebt wat er verstopt is, dan kun je het met een gerust hart wegdoen.

Tip 3: Vol = vol

 

In het algemeen geldt, hoe meer ruimte je hebt, hoe meer spullen je om je heen verzamelt. Er zit niks anders op dan aan alle soorten spullen een quotum toe te kennen, met als motto ‘vol = vol’. 

Wil je graag meer tips om op te ruimen? Download mijn gratis E-book met 25 beste opruimtips!

 

© 2024, INC Professional Organizing |
Algemene voorwaarden |
Privacy Policy
website: sbddesign.nl