7 tips om ten tijde van de corona crisis goed op te ruimen in je huis!

Nu we grotendeels in lockdown zijn, besteden veel mensen tijd aan dingen waar ze eerder niet aan toe kwamen, zoals opruimen. Je zit immers de hele dag verplicht thuis en ergert je wellicht wel aan de stapels die je nooit zo opvielen. Bovendien heb je nu door het uitvallen van diverse soorten afspraken en het advies binnen te blijven is er ineens wel tijd en prioriteit.

Hoe ruim je nu goed op zonder frustratie en met een goed gevoel en met een fijn resultaat?

7 tips om echt goed op te ruimen.

  1. Begin in de ruimte waar je je het meest ergert.
  2. Maak het project niet te groot, zodat je gemotiveerd blijft.
  3. Schrijf op wat je wilt bereiken met het opruimen.
  4. Ruim op met behulp van 4 bakken systeem.

Bak 1 staat voor hier bewaren
Bak 2 staat voor elders bewaren
Bak 3 staat voor Marktplaats/ Weggeven / Verkopen
Bak 4 daarin zit een vuilniszak.

Vraag je bij elk voorwerp af:
– is het nuttig
– wordt je er blij van, of voegt het iets toe in je leven? Stop het het vervolgens in een van de bakken. Kom je er echt niet uit, maak dan een twijfel bak.. al ben ik daar niet zo’n voorstander van.Blijf steeds op de plek waar je aan het opruimen bent. Zo blijf je geconcentreerd en heeft het opruimen het meeste effect. 

5. Ga maximaal 3 uur achter elkaar door met opruimen, zo neem je de beste beslissingen. Ga je langer door dan wordt je brein moe en wil je alles liever houden. En dan ben je alleen maar aan het verplaatsen en dat kan niet de bedoeling zijn.

6. Til er niet te zwaar aan.. Zet een leuk muziekje aan en maak het luchtig en denk morgen vind ik vast weer een half uurtje om ermee verder te gaan. Wel handig om dit alvast in te plannen ;-).

Heb je vragen? Heb je advies, hulp of een stok achter de deur nodig? Opruimcoach Ingrid Strooij uit Amersfoort helpt je graag telefonisch of virtueel (computer of FaceTime/videobellen). Mijn kennismakingsgesprekken zijn gratis en vrijblijvend. Neem contact met me op.

Ik wens je veel rust, ruimte en overzicht in je huis en in je hoofd. 

© 2024, INC Professional Organizing |
Algemene voorwaarden |
Privacy Policy
website: sbddesign.nl