Deze 6 dingen levert het je op als je spullen weg doet.

Spullen opruimen en uitzoeken blijft een lastige klus. Tijdens mijn workshops krijg ik vaak de vraag: “Wat levert het me nou echt op als ik spullen weg doe?” Natuurlijk is dit voor iedereen anders. Maar in het algemeen kun je het volgende hierover opmerken.

De eerste dingen die bij me opkomen zijn, het geeft in ieder geval meer (iets) meer overzicht. Ook kan het wegdoen van spullen leiden tot meer rust.

Meer weten? Ik heb vier overtuigende argumenten op een rijtje gezet.

  • Ruimte – voor dingen die je wel waardeert en wel gebruikt.
  • Tijd – die je niet meer kwijt ben aan het doorspitten van alle nutteloze rommel als je iets belangrijks zoekt.
  • Geld – het is duur om je spullen te huisvesten en te onderhouden. Als je ze verkoopt, krijg je er tenminste nog iets voor terug.
  • Voldoening – doe de dingen die jij niet meer gebruikt of die klaar voor jou zijn de deur uit. Er zijn vast wel mensen op de wereld die ze kunnen gebruiken.

Hou bovenstaande redenen in je achterhoofd als je aan het opruimen bent thuis of op je werkplek. Dit vergemakkelijkt het uitzoeken waarschijnlijk wel. Blijf je het lastig vinden? Ik help je graag met nog meer argumenten en beweegreden om iets weg te doen, of juist te bewaren. Mijn intakegesprekken zijn vrijblijvend en kosteloos. Maak nu snel een afspraak.

© 2024, INC Professional Organizing |
Algemene voorwaarden |
Privacy Policy
website: sbddesign.nl