Get organized voor een gezonder leven

Het besluit om bijvoorbeeld gezonder te leven is zo makkelijk gemaakt, maar het dóen is vaak lastig vol te houden. Voordat we er erg in hebben, zit je toch weer te snacken, of zit je op de bank terwijl je je voorgenomen had meer te gaan sporten?

Meer fruit eten, vaker sporten en werken met meer focus; plannen voor een gezonder leven met minder stress hebben we ook genoeg, maar in de praktijk zijn chips, Netflix en werken aan een rommelig bureau moeilijk te weerstaan. Dat komt volgens psycholoog Patrick Wessels, simpel gezegd, doordat we veel ‘denkvermogen’ hebben, maar een beperkt ‘doe vermogen’.

Maar wist je dat je met een paar simpele aanpassingen in je dagelijkse dat je voortaan wél gezonde keuzes maakt? Niets ingewikkelds aan, slechts een kwestie van slim organiseren.

Weten hoe? Ik geef je vier super tips zodat gezonder eten/drinken, vaker sporten en meer gefocust werken je nu wel lukt!

Actiepunt: gezonder eten/drinken

Hou je keuken aan kantOpgeruimde keuken_INC Professional Organizing
Uit onderzoek blijkt dat vrouwen met een rommelige en minder schone keuken twee keer zoveel koekjes eten als vrouwen die hun keuken op orde houden. Een goed georganiseerde keuken lijkt dus aan te zetten tot gezonder eetgedrag. Waar wacht je nog op? Begin met je keukenla en breng stapje voor stapje je keuken op orde. Zie je op tegen deze klus, ook hierbij kan ik je op weg helpen.

Reorganiseer je kruidenrek
Verse kruiden en geurige specerijen maken gezonde voedingsmiddelen zoals peulvruchten, groenten en vleesvervaOpgeruimde keuken_INC Professional Organizingngers veel verrassender en aantrekkelijker. Wil je gezonder koken, kijk dan eens met een frisse blik naar je kruiden of specerijenvoorraad. Gooi kapotte potjes en kruiden die je nooit gebruikt of die over de datum zijn weg. Maak schoon, rangschik en geniet van je overzichtelijke kruidenvoorraad.

Actiepunt vaker sporten

Organiseer je sportspullen
Handig is het om in je auto een reservetas met sportkleding te leggen. In een verloren uurtje, of in een plotselinge opwelling staat niets je in de weg voor een spontaan bezoek aan de sportschool of een hardloopsessie.Structuur_overzicht_doen_INC Professional Organizing
Verder is het handig om in je kledingkast een schap in te ruimen voor je sportkleding. Ik heb er zelfs een kleine kast voor gereserveerd. Zo zorg je ervoor dat elke keer als je je kast opendoet, je sportspullen overzichtelijk en schoon voor je klaarliggen.

Actiepunt: relaxter werken

Opgeruimd bureau = opgeruimd hoofd
Rommel op je werkplek overbelast de visuele cortex, het deel van je hersenen dat visuele informatie verwerkt. Dat maakt het lastiger om je taken goed uit te voeren, waardoor je meer stress ervaart. Ruim je werkplek daarom elke dag op. Lastig? Weet je niet waar te beginnen? Verdeel je spullen eens in denkbeeldige categorieën; ‘verleden’, ‘heden’ en ‘toekomst’. Structuur_overzicht_doen_INC Professional Organizing
Verleden: wat afgerond is, maar wel bewaard moet worden archiveer je in een kast.
Heden: laptop, pen, papier, actuele papieren, leg je midden op je bureau.
Toekomst: wat je binnenkort nodig hebt, projectmappen, kantoorartikelen, leg je op een plank, postbak, of een andere plek die binnen handbereik is. Wat daarna nog rondslingert, kun je weggooien.

Graag help ik je bij het realiseren van een georganiseerder leven. Zodat jij in beweging komt, letterlijk en figuurlijk. Jij kunt doen wat jij wilt, want je zit niet meer verstrikt in je spullen, administratie of in je taken. Wat voelt dat fijn!

Maak nu gratis en vrijblijvend kennis door met mij door contact op te nemen.

Ook geef ik workshops over de praktische én emotionele kant van opruimen.

Deze blog is deels gebaseerd op Santé mei 2018

© 2024, INC Professional Organizing |
Algemene voorwaarden |
Privacy Policy
website: sbddesign.nl