Less is more; zo doe je dit!

Mijn opa heeft de mazzel ooit een vakantiehuis te kunnen kopen aan een van de plassen die Nederland rijk is. Vanaf mijn jeugd heb ik er menig weekend en vakantie doorgebracht. Heerlijk genieten in eigen land. Nu komen we er nog graag ook met ons eigen gezin. Lekker de hele dag buiten zijn en zwemmen, varen en ontspannen. Dit ontspannen komt niet alleen door deze factoren, maar ook door..

Doordat je er de hele dag door minder keuzes hoeft te maken. De winkels zijn niet om de hoek en je wilt zoveel mogelijk genieten, je doet het dus met de boodschappen die je voor een paar dagen in huis haalt. Dit maakt je creatief en je denkt vaker ‘het is zoals het is’.

Zo is er bijvoorbeeld keuze uit twee soorten thee in plaats van een dozijn (zoals thuis). Ook heb je slechts een aantal (meestal niet je mooiste) kledingstukken mee. Er is geen wasmachine, dus je denkt sneller ‘ach die broek kan nog wel een dagje’.

Verder is het huisje heel functioneel en staan er weinig frutsels. Dit scheelt weer onderhouden en schoonmaken. Ook leidt het bij mij tot minder prikkels en afleiding. Fijn! 

Minder (te hoeven) kiezen is dus voor mij heel prettig. We hebben wel een tv, maar die is niet aangesloten op de kabel. Je kiest bewust of je iets wilt zien, dus hij staat vaak niet eens aan.

Kijken naar het water of naar een haardvuurtje is eigenlijk vaak veel fascinerender en het levert bovendien vaak ook nog eens mooie gesprekken op. Of je duikt weer eens lekker in een boek.

In het zomerhuisje houdt dus meer tijd over voor jezelf èn voor díe dingen die jij waardevol vindt. Lekker even nietsdoen en in de zon zitten/liggen. Of  tijd nemen voor je gezin en/of je vrienden. Ik ga eens mijn best doen dit gevoel vaker mee te nemen naar huis.

Ik realiseer me dat niet iedereen de luxe van een vakantiehuis heeft, maar misschien ga je wel met de tent, caravan of camper op vakantie? Of je zit je tijdens je vakantie in een stacaravan of appartement? Hier zijn ook minder spullen toch? En je leeft meer buiten. Je herkent vast wel één en ander in mijn blog. Hoe fijn is het om rust & ruimte om je heen te ervaren? Wil je dit thuis en/of op je werkplek ook? Neem dan gerust contact met mij op voor een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

© 2024, INC Professional Organizing |
Algemene voorwaarden |
Privacy Policy
website: sbddesign.nl