Waarom hamsteren we?

Het oudste deel van je hersenen, het reptielenbrein, is gericht op overleven. De angst voor tekort zit is hierin vastgelegd. In de oertijd was het niet vanzelfsprekend was dat er in elk seizoen voldoende voedsel zou zijn.  Verzamelen is soms een manier om met angst om te gaan. 

Bij veel mensen steekt angst voor tekort nu de kop op. Het scheppen van overzicht kan dan rust geven. Beperk het aantal bezoeken aan de supermarkt en breng eerst in kaart wat je nog in huis hebt. Richt je voorraadkast in door vergelijkbare producten bij elkaar te bewaren en op datum te sorteren. Met een etiketje kun je op bakjes in je vriezer de inhoud en bereidingsdatum aangeven. En wil je het helemaal overzichtelijk? Maak dan een lijstje (bijv. in Excel) wat je allemaal in de vriezer hebt.

Gebruik je gezond verstand met inkopen doen. Er is genoeg voorraad in Nederland. Koop gewoon wat je normaal ook zou kopen, zodat de mensen die bijvoorbeeld in de zorg werken of in ploegendiensten aan het eind van de middag of ‘s avonds ook nog kunnen kopen en koken!
Wees lief en zorgzaam voor elkaar in deze crisis, zodat we er samen door heen kunnen komen!

© 2024, INC Professional Organizing |
Algemene voorwaarden |
Privacy Policy
website: sbddesign.nl