Oost, west, thuis, best: handreikingen voor een geslaagde verhuizing

Gezinsuitbreiding, een nieuwe baan, kleiner gaan wonen of juist behoefte aan een (grotere) tuin: wat de reden ook is, een verhuizing is altijd een nieuwe start. Het ideale moment om rommel aan te pakken, vergeten spullen weg te gooien en opruimtips op te volgen. Maar, onderschat het niet: bij een verhuizing komt heel wat werk (en daarmee stress) kijken. Om dit zoveel mogelijk te beperken, heb ik hieronder mijn favoriete tips voor een soepele verhuizing op een rijtje gezet:

1.Wees voorbereid

Er zijn veel dingen die je al ver van tevoren kan regelen: denk aan het opzeggen van energieleveranciers, de controle van boiler en schoorsteen, een vestigingsvergunning bij de nieuwe gemeente en het inlichten van je tandarts en huisarts. Maak een checklist en probeer al deze zaken zo snel mogelijk van je lijstje af te vinken, zodat je je daarna volledig kan focussen op de verhuizing zelf. Vergeet ook niet al deze zaken ver van te voren aan te vragen voor je nieuwe woning! Het laten aanleggen van een nieuwe internetverbinding kan zo een aantal weken duren.

2.Vraag om hulp

INC Professional Organizing_seniorenverhuizingVerhuizen doe je niet alleen. Als je omgeving hulp aanbiedt, is het goed om dat te accepteren! Zorg als bedankje voor een goede lunch en lekkere hapjes en drankjes tussendoor. Maar ook daarvoor kan je weer iemand om hulp vragen! Zijn er mensen die graag willen helpen maar liever niet lopen te sjouwen? Dan kun je hen mooi vragen het eten te verzorgen. Vrijwilligers die de kinderen een dagje willen opvangen, zijn ook altijd van harte welkom.

3. Pak in

Als het aan mij ligt, kan je hier niet vroeg genoeg mee beginnen. Zorg voor stevige dozen met verschillende kleuren en/of duidelijke labels. INC Professional Organzing_werk & prive in ControlGa voor klein en compact voor boeken (anders worden ze veel te zwaar!), en grotere dozen voor dekbedden. Schrijf niet alleen op wat er in de doos zit, maar ook waar deze heen moet. Zo weten de verhuizers precies waar een doos moet komen te staan en is er van verwarring of zoekwerk geen sprake. Tip: een verhuizing is het perfecte moment om je leven te ontspullen. Ga tijdens het inpakken bij elk voorwerp na of je het nog wel nodig hebt – je komt geheid spullen tegen waarvan je niet eens meer wist dat je ze had! Vind je het lastig om het inpakken alleen te doen, of wil je ook gelijk je hoeveelheid spullen verminderen? Neem dan contact met mij op, voor een gratis intake, INC Professional Organizing helpt je graag!

4. Delegeer

Zorg dat je tijdens de verhuizing zelf continu bereikbaar bent en rondloopt om mensen de weg te wijzen. Bedenk ook vast klusjes die voor, tijdens en na de verhuizing nog gedaan moeten worden; zo voorkom je dat mensen onnodig in de weg lopen. Het liefste zorg je ervoor dat één iemand in het oude en één iemand in het nieuwe huis aanwezig is: zo kunnen de helpers meteen bij iemand terecht voor een vraag en is er telkens iemand die het overzicht behoudt.

5.Geniet

Verhuizen_kleiner wonen_ INC Professional OrganizingGeniet van je nieuwe thuis en maak er een gezellige eigen plek van. Denk twee keer na voordat je je iets nieuws aanschaft. Doe je best om alles meteen een (vaste) plek te geven. Kijk voor nuttige organisatie- en opruimtips verder op mijn blog. Veel succes & alvast veel geluk in de nieuwe woning!

 

Heb je nog handige verhuistips, laat ze dan graag hieronder weten. Deze blog delen via social media wordt ook enorm op prijs gesteld!

© 2023, INC Professional Organizing |
Algemene voorwaarden |
Privacy Policy
website: sbddesign.nl